Deser z Wiśni nadwiślanki i cista czekoladowego

Deser z Wiśni nadwiślanki i cista czekoladowego

produkty oznaczone certyfikatem:
ChOG Miód drahimski
ChNP Wiśnia nadwiślanka
składniki:
Na 3 porcje:
400 g ciasta czekoladowego
200 g Wiśni nadwiślanki ChNP
150 g jogurtu naturalnego
150 g serka mascarpone
1 łyżka lipowego Miodu drahimskiego ChOG
3 łyżki bitej śmietany
2 łyżki startej gorzkiej czekolady
20 ml likieru wiśniowego
przepis:
Ciasto połamać na kawałki. Jogurt naturalny wymieszać z serkiem mascarpone i miodem. Przygotować trzy pucharki. Układać warstwami poszczególne składniki w następującej kolejności: kawałki ciasta czekoladowego, likier wiśniowy, masa jogurtowo-serowa z miodem, starta czekolada, wiśnie nadwiślanki. Czynność powtarzać do wyczerpania składników. Gotowy deser ozdobić bitą śmietaną, wisienką i wiórkami czekoladowymi.

inne przepisy w tej kategorii