Krem serowo-chałwowy z jagodami

Krem serowo-chałwowy z jagodami

produkty oznaczone certyfikatem:
ChOG Miód kurpiowski
ChOG Ser koryciński swojski
składniki:
150 g herbatników maślanych
200 g chałwy waniliowej
200 g sera korycińskiego
2+2 łyżki miodu kurpiowskiego
małe opakowanie jogurtu greckiego
szklanka jagód
wiórki białej czekolady
kwiat ogórecznika
przepis:
Ciastka kruszę i odkładam około 2 łyżek. Pozostałą część rozkładam do szklanek. Ser koryciński mielę dwukrotnie z dwoma łyżkami miodu. Chałwę rozdrabniam widelcem i mieszam z serem. Nakładam do szklanek. Na to nakładam jagody. Jogurt grecki mieszam z 2 łyżkami miodu. Wylewam na jagody. Rozkładam pozostałe ciastka. Ostrym nożem robię wiórki z białej czekolady. Posypuję wierzch deseru. Ozdabiam ogórecznikiem.

inne przepisy w tej kategorii