Aby spełnić warunek udziału w konkursie Blog ze Znakiem Smaku umieść widget na stronie swojego blogu. Musi on być opublikowany w widocznym miejscu w stałym elemencie strony bloga. W poniższym kodzie możesz zamieścić adres linkujący do Twojego przepisu zamieszczonego na stronie konkursowej.

Podaj adres do Twojego przepisu na stronie konkursowej:


Kod HTML do publikacji:

Posiadasz własnego bloga, a twoją pasją jest gotowanie?
koniecznie weź udział w naszym konkursie.
Konkurs składa się z 3 kategorii – do przygotowania są 3 potrawy:
każda z przynajmniej 1 produktem tradycyjnym lub regionalnym.
Aby wziąć udział w konkursie:
Opublikuj na swoim blogu widget informujący innych o tym, że bierzesz udział
w konkursie „Blog ze Znakami Smaku” lub post z grafiką konkursową.
Widget lub post będą przekierowywać na stronę trzyznakismaku.pl
Przygotuj swoją autorską potrawę, w której znajdzie się minimum 1 produkt tradycyjny
lub regionalny z oznaczeniem europejskim (zobacz listę produktów oznaczonych
certyfikatem
). Zrób zdjęcie gotowej potrawy oraz spisz użyte składniki i sposób jej
wykonania.
Umieść post z Twoim autorskim przepisem na blogu, z dopiskiem, że bierzesz udział
w konkursie i z odpowiednio przygotowaną grafiką. Zgłoś przepis do konkursu poprzez
formularz w zakładce Biorę udział.
To Ty decydujesz, czy zgłosisz do konkursu 1, 2 czy 3 potrawy. Zwiększając liczbę
zgłoszeń, zwiększasz swoje szanse na wygraną! Jury, spośród zgłoszonych przepisów,
wybierze po 1 najlepszym przepisie w każdej z 3 kategorii.
Przepisy do konkursu należy zgłaszać w terminie od 26.05.2014 r. do 30.07.2014 r.,
przy czym konkurs podzielony jest na trzy etapy:
Zwycięzcy w 3 kategoriach otrzymają nagrody główne
– Robot kuchenny Kenwood KM086 Cooking Chef

z funkcją gotowania indukcyjnego i parowaru.

Za miejsce 2-3 kosz produktów regionalnych
i tradycyjnych z oznaczeniami ChNP, ChOG oraz GTS

o wartości 250 zł.

Dla 50 najlepszych dań w danej kategorii,
nagroda w postaci drukowanego przewodnika
"Szlakiem dobrego smaku".

Wręczenie nagród głównych (Kenwood KM086 Cooking Chef)
odbędzie się podczas oficjalnego wydarzenia w ramach
Europejskich Dni Produktu Regionalnego i Tradycyjnego,
17 sierpnia 2014 r. w Poznaniu. (zwrot kosztu dojazdu
oraz nocleg w hotelu zapewnia organizator konkursu).